Elon Køber Twitter + mit syn på ARK Invest

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Bemærk: Følgende artikel er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research.

Tesla falder ovenpå Elons Twitter køb. GENIAL købsmulighed!
+ mit syn på ARK Invests portefølje (Det er ikke for godt)

De fleste har nok efterhånden hørt nyheden om Elons opkøb af Twitter. Tesla er dykket til pt 877$ med 12% ovenpå nyheden og samtidig også ovenpå Elons melding om at han har solgt TSLA aktier for 8,5 milliarder dollars for at finansiere købet.

Så spørgsmålet er – hvordan bør man agere i forhold til TSLA? Svaret er meget simpelt: det her er en fuldstændig genial købsmulighed for at komme med i Tesla eller få tanket flere aktier op til en ekstremt favorabel pris!
Nogle gange forbavser det mig, hvordan aktiemarkedet kan opføre sig så inkompetent og agere så utrolig kortsigtet: Vi skal ikke længere end en uge tilbage hvor Tesla leverede et ekstremt flot regnskab med 18,76 milliarder dollars i omsætning og med en bruttomargin på 32,9%! Altså et på alle måder flot regnskab med store YOY stigninger over hele linjen. Det stod altså i skærende kontrast til underperformere som Netflix, Facebook, Teladoc etc. Men trods rigtig flotte tal, så falder Tesla alligvel 10% ovenpå nyheden om Twitter-opkøbet over-night. Det er en direkte tåbelig reaktion af markedet, for det kommer med al sandsynlighed til at have en mikroskopisk indvirkning på Tesla:
-Elon har kun solgt en brøkdel af sine aktier, og sidder stadig med fuld kontrol i Tesla med en stor aktiemajoritet.
-Elon kommer ikke til at tage CEO-jobbet i Twitter. Han hyrer en ny CEO (eller beholder den nuværende) og udstikker guide-lines for hvordan hans ønsker skal implementeres på platformen. Hans hovedfokus vil derfor stadig være trygt plantet på Tesla og SpaceX.

Kortsigtede og langsigtede faktorer

Med andre ord, er det en ekstremt kortsigtet faktor, der ikke får nogen som helst mærkbar indvirkning på Tesla. Derfor vil jeg varmt anbefale at købe op!
I øvrigt er dette en regel jeg ofte benytter til at vurdere, om man bør købe op i en aktie efter et aktiefald: Skyldes faldet en kortsigtet eller langsigtet faktor?
-Kortsigtet faktor: Dette er de harmløse faktorer. Fx nyheden om Elons Twitter-køb, men det kunne også være de nuværende makro-faktorer, der presser flere aktierpriser i bund. Et fald efter en kortsigtet faktor resulterer ofte i en god købsmulighed.
-Langsigtet faktor: Dette er de potentielt farlige faktorer. Det vil ofte være fx dalende salgstal eller faldende user-engagements. Netflix faldende subscriber count kunne fx være en farlig langsigtet faktor.

Men Tesla er altså faldet ovenpå en meget kortsigtet faktor, og det har altså betydet en meget gunstig købsmulighed.
Jeg udgav min Price target for Tesla til 2025 I December sidste år, og den kan læses her.
Den er MEGET bullish, og skønt det faktisk er suverænt den højeste price target for Tesla blandt alle analyser jeg har set, så har jeg meget stor tiltro til, at den vil gå i opfyldelse.
Jeg har sagt det her mange gange før – og indtil nu har det vist sig at være rigtigt hver gang: vi har så ufatteligt meget godt i vente endnu!

Mit syn på ARK Invest og Cathie Wood.

Flere har spurgt ind til mit syn på Ark Invest og deres portefølje ovenpå den seneste tids nedtur for mange af deres aktier. Ganske kort, så er jeg ikke fan af ARKs ETFer, og Jeg ville (med undtagelse af Tesla) holde mig LANGT væk fra at investere i dem eller kopiere deres portefølje. Jeg synes det er ret så gralt, når jeg kigger på nogle af deres største positioner som bl.a. Teladoc, Roku og Zoom. Cathie Wood er all-in på innovation og dispruption, men efter min mening har ingen af disse firmaer noget med hverken innovation eller disruption at gøre, og de har levet højt på corona-epidimien, og jeg tror deres tidligere ATH evaluations har været regulære bobler, der har sivet luft ud af lige siden.
Her ville jeg altså ikke sætte min lid til 5 års tidshorisonter, da de dalende priser simpelthen – efter min mening, blot er udtryk for middelmådige firmaer med middelmådige produkter.
Udover Tesla synes jeg virkelig ikke Ark har gjort det særlig imponerende desværre.

Anders Bæk Møller

Investor & ekspert i investering indenfor tech-industrien

Connect gerne på Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published.