I TV2 for at snakke om Sam Altman og ChatGPT

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Jeg har her til aften deltaget i TV2 News, for at fortælle om hele situationen omkring Sam Altmans fyring fra OpenAI.📺

Sam Altman har indtil nu været OpenAIs direktør og det meget offentlige ansigt udadtil. Derfor har det sendt store chokbølger gennem tech-industrien at både han og Greg Brockman (OpenAIs præsident) nu uden varsel er fortid hos OpenAI.
Vi kender stadig ikke de konkrete årsager til Sam Altmants afskedigelse, men vi ved, at den ledende forsker hos OpenAI, Illya Sutskever er en af drivkræfterne bag denne udvikling. Udadtil har alle indtil nu troet at OpenAI var et homogent og harmonisk selskab, hvor alle har været enige om retningen. Dette billede er nu krakeleret totalt, og flere af de ledende udviklere fra OpenAI har valgt at sige op, efter at nyheden kom ud.

Sam Altman og Greg Brockman har sammen udgjort en betragtelig del af de visionære muskler, der har skubbet ChatGPT i front i AI-kapløbet. Et ikke-usandsynligt scenarie fremadrettet er derfor, at OpenAI risikerer at miste sin førerposition.
Dette kan også få også store konsekvenser for Microsoft, og der har uden tvivl ikke været god stemning hos Microsofts ledelse i dag.
Fra et investeringsmæssigt synspunkt kan dette få store konsekvenser fremadrettet. Jeg er selv investor i Microsoft og denne udvikling kan vise sig at blive særdeles negativ for Microsofts fremtidige aktiekurs. Hele Microsofts førerposition i AI-industrien bygger ene og alene på deres partnerskab med OpenAI. De ejer 49% af virksomheden (der er dog ikke nogen fra Microsoft i OpenAis bestyrelse) og har investeret over 10 milliarder dollars i selskabet. Denne investering har i ligeså høj grad været i selve firmaet, som det har været en investering i Sam Altmans person og ledelse.
Vi kan på nuværende tidspunkt fortsat kun gisne om, hvorfor bestyrelsen har set sig sur på Sam Altman og Greg Brokman, men det er ikke utænkeligt at det netop er det tætte partnerskab med Microsoft, der har spillet en rolle. Måske har bestyrelsen følt at Microsoft mere og mere har sat kursen for OpenAI og at man måske har fokuseret for meget på profit end på sikker og etisk udvikling. Men som sagt er dette blot spekulationer fra min egen side.

Mange spørgsmĂĄl stĂĄr stadig ubesvaret, men Ă©n ting er sikkert, dette er en meget spændende og uventet udvikling, og mange bøger vil i fremtiden blive skrevet om “det store myteri hos OpenAI”.

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på: