Den store AI-krig er begyndt! Microsoft laver frontal angreb på Google

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Breaking: Microsoft lancerer frontalangreb mod Google og AI-krigen er nu for alvor begyndt. (Vigtig nyt for enhver Microsoft/Alphabet- eller tech-investor)🤖📈

Microsoft har netop afholdt et surprise AI-event her til aften sammen med OpenAI (firmaet bag chatrobotten, ChatGPT, der tog verden med storm sidste år). Og det er ikke småting, der er blevet offentliggjort.

Vigtigst er at Bing, Microsofts søgemaskine, har fået et tatalt AI-makeover. Nu er ChatGPT dybt integreret i søgemaskinen og det betyder, at man vil kunne chatte og stille spørgsmål til søgemaskinen i et naturligt sprog og få serveret fyldestgørende svar.

Samtidig integreres ChatGPT også i Microsofts browser, Edge. Det består af 2 dele: Chat og Compose.

  • Chat muliggøre hurtig opsummering af en hjemmeside, og tillader samtidig at man kan stille spørgsmål til indholdet.
  • Compose er ens personlige assistent, der kan hjælpe med at forfatte tekster fra emails til skoleopgaver.

Om disse opdaterede produkter var Microsofts CEO, Satya Nadella, meget klar i spyttet: måden vi bruger søgemaskiner og browsere på, er herfra revolutioneret for altid.

Hvad med Google?
Google har i går præsenteret et modsvar til ChatGPT, kaldet BARD. BARD er ikke lanceret offentligt endnu, så det er svært at sige, hvor godt den måler sig med ChatGPT. Meget tyder dog på at Alphabet internt tager situationen meget alvorligt: firmaet er i “Code Red” og mange kræfter er blevet allokeret til at udvikle på deres chat AI – sågar selv Googles 2 co-founders Larry Page og Sergej Brin.

 

Mit take

Microsoft har allerede nu vist en dygtig evne til at gå i spidsen i denne AI-drevne tidsalder. De har samtidig vist en villighed til at fokusere alle kræfter på AI, bl.a. gennem deres 10 milliarder $ investering i OpenAi. Samtidig har de netop fyret mange tusinde ansatte fra deres virtual reality afdelinger, som blot understreger fokuset på AI.

Omvendt tyder meget på, at Alphabet har sovet i timen, og har ladet konkurrenterne tage føringen i AI-kapløbet. Vi har endnu til gode at se hvor stærk deres BARD-AI er, men der er allerede flere signaler på, at den ikke er ligeså stærk som ChatGPT: bl.a. har den ikke nær så mange “parametre” som ChatGPT (Parametre bruges i neurale netværk modeller og jo flere parametre jo mere avanceret er modellen), og samtidig siger Alphabet at de først vil udgive en “letvægts” version.

Omvendt skal man huske på, at Microsoft ikke ejer OpenAI (som udvikler ChatGPT), og Sam Altman (OpenAIs CEO) har udtrykt, at han ikke vil give nogen eneret på deres teknologi.

Min anbefaling til investorene:

Som fundamental investor skal man huske at holde øje med de store teknologi-tsunamier, der vil ramme os. Vi kan skimte den her monster AI-tsunami ude i horisonten, men følgerne afspejles ikke i regnskaberne endnu. Det vil det dog i høj grad komme til indenfor en nær fremtid. 

Alphabet kan have de flotteste fundamentaler og regnskabstal nu, men hvis ikke de formår at gribe bølgen kan de hurtigt få det særdeles svært. 

Personligt har den seneste tids udvikling gjort mig meget bullish på Microsoft (og jeg har personligt suppleret op i aktien), og mere bearish end jeg nogensinde før har været på Alphabet. 

Alphabet har nogen af verdens dygtigste ingeniører og AI-specialister, så de giver ikke op uden hård kamp. Når Alphabet lancerer BARD indenfor en nær fremtid vil vi blive meget klogere på, hvem der står stærkest til at vinde første del af den store AI-krig.

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *