Hvorfor stiger Tesla? (+870$)

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Hvorfor stiger Tesla? (+864$) og kan du stadig nå at komme med?

Hej allesammen!

Det er ved at være et godt stykke tid siden jeg sidst har lavet en opdatering om hvordan jeg vil vurdere fremtidsudsigterne for Tesla aktien og da den har rørt en hel del på sig det seneste stykke tid (og med 3. kvartals regnskabet lige om hjørnet) tænkte jeg at jeg ville dele mine tanker.

Tesla er steget rigtig flot de sidste par uger. I går steg den 2,2% og på den seneste måned er aktien steget med 19,17% – fra 730$ til de 860,27$ som den pt ligger på. Den seneste tids stigning betyder at Tesla nu er det 6. mest værdifulde firma i USA med en market cap på 871,65 milliarder dollars (til sammenligning har Apple 2,422 milliarder dollars)

Lige nu er der en blanding af kortsigtede og langsigtede faktorer, der skubber aktien op, så lad os tage et kig på dem og dernæst komme ind på, om den vil fortsætte op.

Hvorfor stiger Tesla så meget for tiden?

Lige nu er der ikke én entydig katalysator for Teslas fremdrift. Forklaringen skal i stedet findes i en række kortsigtede og langsigtede faktorer.

Lad os starte med at kigge på de kortsigtede: Tesla præsenterer sit 3. kvartals regnskab i aften, og det er der høje forventninger til. Det skyldes Teslas leveringstal for kvartalet som er steget med 73% YOY til 241.000 leveret biler. Dette står i skærende kontrast til legacy automakers som pga af den store chip-mangel har haft nedgang i deres leveringstal. Samtidig fik aktien endnu et nøk op i mandags da den ansete analytiker Daniel Ives fra Wedbush præsenterede en outperform rating for TSLA og et price target på 1000$.

I det store perspektiv er det dog de langsigtede faktorer, der er rigtig interessante og det er disse man skal have i mente, hvis man overvejer at investere i Tesla. Vigtigst af alt (og det er altså meget vigtigt!) så skyldes den seneste tids stigning at tilliden til Tesla simpelthen bare bliver større og større. Det, der så småt er begyndt at gå op for markedet er at Tesla lykkedes med følgende:

-De bliver mere og mere profitable
-De spiser sig ind på større og større markedsandele
-De skalerer deres produktionsfaciliteter
-De mindsker produktionsomkostninger
-Kommer tættere og tættere på Level 5 Full self driving

Og vigtigst af alt, så sker dette i et eksponentielt tempo. Det ses bl.a. i førnævnte leveringstal, der stiger med 73%, men det ses også på andre metrikker som fx earnings per share som forventes at stige med 100% fra 0,76$ i Q3 2020 til 1,64$ i Q3 2021. Tilliden og troen bliver altså større og større til at Elon og hans team kan eksekvere på disse vanvittige ambitioner, som han har sat. Dette kan ikke undervurderes, for det betyder at risikoen for at Tesla blot var en boble, som nok havde et flot 2020 med 800% stigning men herefter faldt til jorden med et brag bliver mindre og mindre. Jeg har før sagt at Teslas forretning bygger på et granitstærkt fundament og i takt med at Tesla skalerer sin forretning med lynets hast bliver dette tydeligere og tydeligere for aktiemarkedet.

Dette kommer i øvrigt også til udtryk hvis man ser på antallet af shortsellere i Tesla som i dag kun udgør 1,1% af Teslas float, mod helt op til 20% sidste år. Tesla skeptikerne er med andre ord en uddøende race.

Er det for sent at købe Tesla?

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse at mit svar er det samme som det altid har været: et stort og rungende nej for dælen! Hvis mine projektioner fortsat holder stik så er det på ingen måde for sent, og så vil Tesla stige så ufatteligt meget endnu.

Kort opsummeret så mener jeg, at Tesla fortsat ligger i bunden af den eksponentielle kurve som begyndte i slutningen af december 2019. Det er altid svært at forudsige eksponentielle stigninger, men hvis jeg skal give mit bud så vil jeg vurdere at prisen vil stige med minimum 750-800% over de næste 4 år (men med en bull-case på +1000%). Det vil samtidig betyde at Tesla på et tidspunkt indenfor en nær fremtid vil blive verdens mest værdifulde firma.

Belægget for disse price targets vil jeg ikke gå så meget i dybden med her. Dem har jeg præsenteret i tidligere indlæg, der kan læses her:

Mit price target for Tesla til 1. januar 2022:
https://www.facebook.com/groups/aktieportefoljen/posts/1864028280405246/

Ganske kort så bygger mine projektioner for aktien på at Teslas markedsdominans vil stige i en uhyggelig fart herfra, deres selvkørende teknologi, der vil medføre et paradigmeskifte i hvordan vi transportere os, deres batteri-teknologi, ladernetværk, produktionsfasciliteter, Tesla insurance, robot taxi service (en førerløs uber service), Tesla solar roof, Tesla energy etc. Kort fortalt en lang række markedsområder hver med deres gigantiske vækstpotentialer.

Så hvis du er ked af at du ikke nåede at hoppe med før optrenden de sidste par uger, så er det stadig ikke for sent. Jeg anbefaler altid at gå long i Tesla, for så har vi så sindsygt meget godt i vente endnu.

Rigtig god dag!

————–

Jeg er i øvrigt begyndt at udgive et investerings-nyhedsbrev, hvor jeg bl.a. deler min research, projektioner og metoder for mine investeringer. Det er gratis og hvis man har lyst kan man tilmelde sig på siden Andersbm.dk

 

 

 

 

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *