Opdatering med min 2022 projektion

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Hej allesammen,

Tesla fortsætter sin opstigning og er nu på én måned steget 45%. I starten af i år (17. januar) opsatte og uddybede jeg min projektion for, hvordan Tesla ville bevæge sig igennem 2021 og hvilken værdi vi ville ramme til januar 2022. Vi er ikke i januar helt endnu, men derfor tænkte jeg stadig at det måske kunne være interessant med en lille opdatering.

Min egen position i Tesla

Hvis nogen er nysgerrige på min egen position i Tesla, så har jeg 589 aktier og de er nu 4,6 millioner kr. værd, og steg med ca 1,7 million kr. i oktober måned. Jeg er tit blevet spurgt om jeg ikke overvejer at tage en stor gevinst ud og tanken har faktisk ikke strejfet mig: jeg har sagt det ofte, men hvis mine modeller fortsat holder stik, så har vi stadig så ufatteligt meget godt i vente endnu (jeg uddyber snart min price target for januar 2025, hvor base casen projekterer rammer en meget stor stigning sammenlignet med nuværende kurs).

Teslas udvikling i 2021 indtil nu

Jeg er en lille smule stolt af min forudsigelse fra januar måned. Først og fremmest er selve kursen ved at ramme min egen projektion, men dertil har mange af de mulige scenarier, jeg opstillede holdt stik. Jeg beskrev bl.a. disse 2 vigtige scenarier:

1: At Tesla meget muligt ville undergå en mindre korrektion på +30%

2: At Tesla I så fald meget hurtigt ville genfinde sit gamle niveau og komme stærkere igen.

Det er temmelig præcist det, der er sket i år. I starten af i år faldt Tesla fra sit daværende ATH niveau på 880$ til 600$ (en korrektion på lidt over 30%) og her lå den og oscillerede de næste par måneder mellem 550$ til 650$ for derefter at genvinde det tabte og ramme en ny ATH pris på pt 1200$ i oktober måned. Korrektionsperioden har i den grad været vigtig for aktien for det er her, at det er blevet tydeliggjort for aktiemarkedet at Tesla rent faktisk bygger på et granitstærkt fundament og altså var ALT andet end en boble. En aktie stiger ikke med 800% for derefter at holde dette niveau, hvis det er en boble. Der har været flere perioder i år hvor Tesla fik hug, men relativt hurtigt genvandt sit fodfæste. Det gør en boble ikke: der kræver ikke mange stik ind i en boble før ballonen springer med et brag.

Da Tesla offentligjorde sine imponerende 3. kvartals leverings – og regnskabstal i starten af oktober fungerede det som det endelige bevis for, at Tesla igen og igen formår at indfri sine utroligt store ambitioner (og dette samtidig med faldende salgstal på tværs af næsten alle andre bilfabrikanter pga chipmangel). Og det er altså den primære katalysator for Teslas opstigning den seneste måned. Tiltroen til Tesla, Elon og co er nu så stor at den høje værdiansættelse begynder at blive retfærdiggjort (hvilket også afspejles i antallet af shortsellere, der er skrumpet mere og mere ind).

Dette vil i øvrigt også forklare hvorfor Tesla så hurtigt genvandt sit niveau efter at Elon tweetede at der manglede underskrift på Hertz ordren på 100.000 biler. Aktien faldt i pre-market ovenpå tweetet, men steg lynhurtigt igen. Så Hertz nyheden om købet af de 100.000 biler var ikke i sig selv katalysatoren, men blot endnu en indikator på at Teslas dominans på bilmarkedet vokser i et lynhurtigt tempo.

Hvad så nu? Skal man købe op nu?

Vi kan ikke komme udenom at Tesla den seneste tid er steget ekstremt meget – og formentligt også for meget. Den er steget så meget at der nu er sket noget paradoksalt: Tesla stiger fordi aktiemarkedet kan se at det på ingen måde er en boble – og den er nu steget så meget, at der paradoksalt nok kan være opstået en miniboble.

Men alt det her er kortsigtet spekulation: hvis man er long I Tesla med en tidshorisont på minimum 2 år så er det i mine modeller helt underordnet og så er nu et rigtig fint tidspunkt at købe. Det er meget svært at sige, hvad der sker med Tesla på den korte bane – måske gennemgår den snart en mindre korrektion og rammer et niveau på 1000$, men den vil i så fald med stor sandsynlighed hurtigt komme stærkt igen og fortsætte sin opstigning.

Helt grundlæggende så tror jeg at 2020 vil huskes som Teslas første “vækst-år”. 2021 vil blive husket som et “stabiliserings-år”, og jeg tror faktisk at 2022 potentielt vil kunne blive endnu et nyt vækst-år for Teslas aktie.

Tillykke til Tesla investorene!

2021 har indtil været en ret så utrolig tur, og ovenpå den seneste tids stigning vil jeg gerne sige et stort tillykke til alle Tesla investorerne her i gruppen.

Jeg har I øvrigt hørt fra en del herinde, der har købt Tesla på baggrund af mine anbefalinger, og hvor er det super fedt at I er kommet med på rejsen! Efter den seneste tids stigning vil jeg gerne sige stort tillykke til alle Tesla investorer!

 

 

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *