Cykliske aktier – Hvad er det?

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Hvad er cykliske aktier? Kort fortalt er cykliske aktier, aktier som følge de større makro-bevægelser i økonomien. I gode tider med høj-konjunktur går disse aktier op, men i lav-konjunktur tider går de ned.

Cykliske aktier leverer og sælger ofte produkter, som ikke er essentielle for os i svære tider. Eksempler på cykliske aktier kunne være high-end tech-firmaer som Apple eller bilfirmaer som Tesla, VW, Toyota, hotelfirmaer, flyselskaber etc.

Fælles for disse er, at efterspørgslen efter deres produkter falder i tider hvor økonomien skranter. Deraf kommer navnet “cyklisk” for tilgengæld går det dem så også godt når markederne vender igen.

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *