Negativ P/E værdi

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Hvad betyder det hvis en P/E værdi er negativ? Det finder du svaret på i artiklen her.

Hvis du ikke ved hvad P/E værdien betyder, så kan du læse mere om P/E værdi her.

En negativ P/E værdi opstår når et firma ikke har noget overskud. Hvis et firma tjener penge, men har så mange udgifter, at der ikke er noget tilbage på bundlinjen, så vil man opleve at firmaet ikke har en positiv, men derimod en negativ P/E værdi eller ratio.

Er en negativ P/E værdi altid skidt?

En negativ P/E værdi betyder ikke per defintion at firmaet er en dårlig investering, men det betyder at du som investor som udgangspunkt bør være ekstra opmærksom. For at investere i et firma, der ikke har noget overskud, kan selvsagt betyde, at forretningen ikke er sund.

Men der er flere eksempler på store firmaer, der før eller siden har haft en negativ P/E værdi. Det opstår som regel i vækstfasen, hvor meget af indtjeningen ryger tilbage i firmaet for at vækste, og så vil man opleve underskud. Det er sket for firmaer som Tesla og Amazon.

Så et firma må gerne have en negativ P/E værdi i en periode, men det bør selvfølgelig altid være med det mål for øje, at få et overskud og gru det overskud indenfor en overskuelig og nær fremtid.

NYHED: Vært på ny podcast om investering i AI, AI Revolutionen. Læs mere her

Disclaimer: Alt indhold på siden er udtryk for Anders Bæk Møllers personlige holdninger og meninger. Ligeledes udspringer alle vurderinger af eventuelle firmaer fra egne projektioner og research. Indhold på siden skal ikke ses som købsanbefalinger, og man bør altid lave sin egen research før man investerer i et givent værdipapir. Forfatteren kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab, der følger fra aktiehandel, der er foretaget på baggrund af indhold fra andersbm.dk.

Anders Bæk

Investor & analytiker med speciale i tech-industrien

Følg på:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *